Varadi: Naša inicijativa pred UN ima smisla

Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadi: Naša inicijativa pred UN ima smisla

Inicijativa Srbije prema UN da se naloži tom sudu da da svoje mišljenje o proglašenju nezavisnosti Kosova ima smisla, ocenio je profesor međunarodnog prava i zastupnik Srbije u sporu sa Hrvatskom pred Međunarodnim sudom pravde, Tibor Varadi.

S obzirom na to da je u poslednje vreme pitanje nezavisnosti i priznanja i nepriznanja u slučaju Kosova, Osetije i Abhazije zaista postalo vruće pitanje, teško mi je kao pravniku ne podržati ideju da se o tome izjasni najviša pravna instanca na svetu, rekao je Varadi agenciji Beta i Radiju Dojče vele. On je ocenio da inicijativa Srbije zaslužuje hitan postupak pred Međunarodnim sudom pravde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.