Vanredno zasedanje Skupštine 23. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno zasedanje Skupštine 23. februara

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović sazvala je, na zahtev Vlade, Peto vanredno zasedanje skupštine za 23. februar.

Na dnevnom redu zasedanja, kako se navodi u Zahtevu za održavanje sednice, biće predlozi zakona o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju; o zaštiti od jonizujućih zračenja i nuklearnoj sigurnosti; o upravljanju otpadom; o zaštiti od nejonizujućih zračenja.

Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti razmatrane izmene i dopune niza Zakona o zaštiti životne sredine.

Na ovom zasedanju razmatraće se i Predlog zakona o potvrđivanju Roterdamske konvencije u postupku davanja saglasnosti na osnovu prethodnog obaveštenja za određene opasne hemikalije i pesticide u međunarodnoj trgovini.

Biće razmatrani i predlozi zakona o potvrđivanju Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine i Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Aneks B Kjoto protokola uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno zasedanje Skupštine u ponedeljak

Izvor: Mondo, 20.Feb.2009, 10:40

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović zakazala je na zahtev Vlade Srbije sednicu parlamenta za ponedeljak, 23. februar. Predsednica parlamenta i stalni predstavnik programa UN za razvoj Rini Reza potpisale su dokument 'Jačanje kontrolne funkcije parlamenta Srbije.'

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.