Izvor: B92, 02.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vađeno granično kamenje

Skoplje -- Tri granična kamena postavljena za obeležavanje makedonsko-kosovske granice izvađena su pre desetak dana kod sela Jažince, javljaju makedonski mediji.

Televizija A2 pokazala je snimke razbacanog graničnog kamenja,a stanovnici su rekli da ne znaju ko ih je i zašto pomerao. Makedonsko ministartvo spoljnih poslova do sada nema zvaničnih informacija, a danas su na teren izašli prestavnici makedonsko-kosovske komisije za demarkaciju.

Selo Jažince se graniči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kosovskim selom Globočica, i prema planu demarkacije je do sada je postavljeno trideset graničnih piramida.

Ovo je drugi incident nakon čupanja graničnog kamena kod sela Debalde na makedonskoj teritoriji i susednog kosovskog sela.

Nakon tog incidenta granična piramida je vraćena, a 25. oktobra Makedonija i Kosovo su potpisali zajedničke zapisnike o postavljanju glavnih graničnih stubova sa kojim se i formalno ozvaničava granica ka Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.