VUČIĆ POZVAO VLAST DA REŠI PROBLEM U SANDŽAKU

Izvor: Kurir, 16.Jul.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POZVAO VLAST DA REŠI PROBLEM U SANDŽAKU

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vucić ocenio je da je Vlada Srbije najodgovornija za napetost u Sandžaku.

BEOGRAD  - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vucić ocenio je da je Vlada Srbije najodgovornija za napetost u Sandžaku.

Vučić je na konferenciji za novinare, komentarišući stavove glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, pozvao stranke vlasti i opozicije da ne utiču na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << podizanje napetosti u Sandžaku.

Zamenik predsednika SNS je pozvao vlast da razgovorima što pre reši probleme u tom delu Srbije.

Vučić je, međutim, izrazio sumnju da će Zukorlić biti spreman na kompromis jer je, kako je ocenio, muftija osetio da ima političku, a ne samo versku moć zbog čega se "nalazi visoko u oblacima".

Vučić je optužio vlast da je održavanjem izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina izvršila konfederalizaciju Srbije po nacionalnom principu.

Vučić je rekao da će predsednik SNS Tomislav Nikolić i on u ponedeljak u Briselu razgovarati sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom o problemima Srbije na putu ka članstu u EU.

Zamenik predsednika SNS naveo je da će u tom razgovoru biti reči o tome šta je potrebno da Srbija prilagodi svoj ekonomski i politički sistem strandardima EU, kao i o pitanju Kosova uoči objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. Vučić je istakao da će Nikolić i on u Brisel putovati redovnom avionskom linijom preko Ciriha, ekonomskom klasom i bez telohranitelja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.