VUČIĆ PORUČIO ŠEIKU: Ne smem narodu pred oči, ako ne završimo “Beograd na vodi”! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2014, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ PORUČIO ŠEIKU: Ne smem narodu pred oči, ako ne završimo “Beograd na vodi”! (FOTO)

Kako je istakao Vučić, sa šeikom Mohamedom bin Zajedom razgovarao je o Er Srbiji, ali i o drugim ulaganjima i zajedničkim projektima, poput "Beograda na vodi"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjem sastanku s šeikom UAE Mohamedom bin Zajedom analizirao rezultate dosadašnje saradnje, pre svega u vezi sa Er Srbijom, ali i projektom “Beograd na vodi“ koji će, kako je istakao, biti važan za promenu imidža i uloge Srbije u regionu i svetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Vučić je, posle sastanka sa šeikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao novinarima da će biti veliki uspeh ukoliko rezultati poslovanja Er Srbije pokažu da je ona poslovala profitabilno.

- To ćemo da vidimo za dva ili tri meseca. To bi bio veliki uspeh, gotovo čudesan, jer Er Srbija bi pretekla sve kompanije u regionu, a nemojte da vas podsećam da smo pre samo godinu i po dana ili dve godine imali najlošiju kompaniju u regionu – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

On je dodao da je sa šeikom Mohamedom bin Zajedom razgovarao i o drugim ulaganjima i zajedničkim projektima, poput “Beograda na vodi”, za koji je rekao da je veoma važan za Srbiju, a ne samo za Beograd, posebno kada je reč o privlačenju turista.

- Šeiku Mohamedu rekao sam da nemam šta da radim pred građanima Srbije i ne smem da im se pojavim na oči ako to ne završimo i uradimo. Opet sam bio pomalo pristojno drzak i moj prijatejl je obećao da će dati i uraditi sve što može da taj projekat u potpunosti uspe – rekao je Vučić.

On je naglasio da taj projekat donosi potpuno novu promenu slike i uloge Beograda i Srbije u svetu.

- Mi postajemo ne samo regionalni centar, već jedan od značajnijih evropskih centara, u svakom smislu. Turističkom, finansijskom, industrijskom… Mnogo toga se menja. Reč je o ogromnom novcu koji tu treba da uđe i zato se uglavnom osmehujem na besmislice koje pričaju o nekakvim tenderima o tri milijarde dolara ili evra – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

On je dodao da će srpska vlada biti istrajna kada je reč o tom projektu i da će napraviti rezultat kao što je to slučaj sa Er Srbijom “koji ćemo s ponosom izneti pred građane Srbije do kraja godine“.

Premijer Srbije je naglasio i da se od šeika Mohameda bin Zajeda može naučiti i kako da se planira budućnost kada je reč o privlačenju turista.

- Oni već sada za 2030. planiraju u svojoj zemlji da umesto 16 miliona imaju 32 miliona turista, dakle da budu jedna od tri najzanimljivije svetske destinacije. Tako i mi moramo da razmišljamo kako da privučemo ljude koji će da troše novac u našoj zemlji – objasnio je Vučić.

On je ocenio da u Srbiji često preovladava negativistički pristup i u tom smislu pohvalio je novinarku Radio televizije Srbije Miru Adanju Polak koja je, kako je rekao, rekla da veruje da će projekat “Beograd na vodi” biti izgrađen.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Vučić je dodao i da je sa šeikom UAE razgovarao i o drugim važnim infrastrukturnim projektima, ali i o saradnji u oblasti poljoprivrede, posebno u oblasti stočarstva, o Pešterskoj visoravni…

Prema njegovim rečima, poznato je da Srbija ima problem sa fiskalnim decficitom i javnim dugom “pošto neki neodgovorni nisu znali šta da rade nego su kupovali glasove stalnim zaduživanjem”.

- Sada ne možemo da uzimamo ni kredite, ni krivi ni dužni, već moramo da pronalazimo druge načine za iznalaženje novca. Verujem da ćemo uspeti u tome i imati podršku i pomoć naših prijatelja – rekao je Vučić.

On je dodao i da je bilo reči o potrebi UAE za medicinskim osobljem.

- Potrebni su im medicinske sestre i medicinsko osoblje, da vidimo ko je od naših ljudi na birou, da vidimo gde možemo državno-državni ugovor da napravimo, jer bi država apsolutno garantovala za ne mali novac za naše uslove kako da to napravimo – rekao je Vučić i dodao da će razgovori o tome biti nastavljeni i danas i sutra.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.