VUČIĆ NA KOSMETU: Srbija ostaje uz svoj narod!

Izvor: Kurir, 12.Maj.2013, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ NA KOSMETU: Srbija ostaje uz svoj narod!

LEPOSAVIĆ - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić na Kosmetu se sastao sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

"Naučio sam mnogo toga od Vladike Teodosija. Ljudi su zabrinuti i čekaju da li će vlada biti uz njih. Srbija jeste i ostaće uz svoj narod. Ponekad donosimo teške odluke, ali niti mi možemo bez naroda niti narod može bez nas, naveo je Vučić nakon sastanka sa vladikom Teodosijem.

On je doda da se zahvaljuje vladiki što razume da Srbija mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da sarađuje sa svetom i razume da Srbija čini sve što može.

"Nisam došao da se pravdam i menjam politiku već da objasnim sporazum i da kažem da ćemo biti uz narod. Bio sam ovde 1999. bio sam ovde i godine 17. marta u Kosovskoj Mitrovici, dok su drugi šetali Beogradom i borili se protiv srpske policije. Ali, neću da lažem i govorim ono što nije. Onima koji su dobacivali i proklinjali seme i pleme mogu da poručim da se na današnji veliki praznik svetog Vasilija Ostroškog, takve stvari ne rade. Jaje je simbol vaskrsenja. Kad gađate nekog jajima niste ga opoganili niti moćete to da učinite. Želim da im kažem da se na veliki praznik ne govori tako ni o porodici, niti bilo čemu drugom. Jesu li me uplašili-nisu. Ubeđen sam da ćemo na tom putu razuma imati njihovu podršku i podršku SPC na Kosovu, rekao je Vučić.

Vladika Teodosije je naveo da je poseta prvog podpredsednika vlade Aleksandra Vučića ohrabrujuća i znak da je su SPC vlada i narod jedno biće i da nemogu jedno bez drugog nit će ih iko razdvojiti.

"Sigurno bi smo želeli više, ali kad imate pacijenta u poodmaklom stadijumu bolesti onda gledamo šta je to što najviše možemo da uradimo.

Sporazum nije gotov, a ako nismo složni onda nam niko ne može pomoći. Ja govorim narodu i hrabrim ga da ostane na Kosovu, klazao je Teodosije.

Na pitanje novinara Kurira kako gleda na skandalozne izjave mitropolita Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija on navodi:

"Nemojte tako. Ne možete nekoga gledati kroz jednu reč. Ne znam šta je u njegovoj duši nemojmo praviti nešto što nije".

U toku je sastanak Vučića sa liderima Srba sa Severa u domu kulture u Leposaviću.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.