Izvor: B92, 10.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS uvažio tužbu CPC

Beograd -- Vrhovni sud Srbije uvažio tužbu Crnogorske pravoslavne crkve i poništio rešenje Ministarstva vera, kojim je odbijen zahtev za upis te crkve u Registar crkava i verskih zajednica.

Prema oceni VSS-a, ovaj spor se za sada ne može raspraviti jer su prilikom donošenja osporenog rešenja povređena pravila upravnog postupka.

Protivno Zakonu o opštem upravnom postupku, rešenje Ministarstva vera Srbije nije potpisao ministar Radomir Naumov, koji je naveden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao službeno lice koje rešenje donosi.

VSS je utvrdio i da rešenje Ministarstva ne sadrži razloge na osnovu kojih je odluka o odbijanju zahteva Crnogorske pravoslavne crkve doneta.

Prema oceni tog suda, zakonitost osporenog rešenja se ne može utvrditi, jer nije utvrđeno činjenično stanje, odnosno osporeno rešenje ne sadrži dokaze na osnovu kojih bi se moglo utvrditi činjenično stanje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

V S S uvažio tužbu Crnogorske pravoslavne crkve

Izvor: Kurir, 10.Jun.2008

BEOGRAD, 10. juna (Tanjug) - Vrhovni sud Srbije (V S S) uvažio je tužbu Crnogorske pravoslavne crkve i poništio rešenje Ministarstva vera Srbije, kojim je odbijen zahtev za upis "Eparhije Crnogorske pravoslavne crkve za Republiku Srbiju iz Cetinja" u Registar crkava i verskih zajednica u Srbiji,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.