VLADA SRBIJE ODGOVORILA NA 47 POSLANIČKIH PITANJA

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE ODGOVORILA NA 47 POSLANIČKIH PITANJA

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije su tokom redovnog prolećnog zasedanja članovima Vlade Srbije postavili 41 poslaničko pitanje, a iz Nemanjine 11 u Skupštinu je, u istom periodu, stiglo 47 odgovora.

U prvi mah izgleda da je u pitanju greška, ali se na osnovu podataka parlamenta, u koje je Tanjug imao uvid, može zaključiti da su predstavnici izvršne vlasti poslanicima uputili odgovore koje su im "dugovoli" od ranije ili su neka od pitanja zahtevala odgovore više nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ministara.

Od početka prolećnog zasedanja, kroz poslanička pitanja, parlamentaci su "pretresli" neke od najaktuelnijih tema, poput dijaloga Beograda i Prištine, situacije u Libiji, hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića i ukidanja blanko ostavki.

U fokusu su bile i aktivnosti vlade na utvrđivanju istine o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.

Poslanici su od izvršne vlasti tražili i informacije o korupciji, privatizaciji kompanije "Telekom Srbija", ulasku Srbije u NATO, izborima za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, restituciji, rebalansu budžeta...

Takođe su se interesovali i kada će biti doneta strategija upravljanja otpadnim vodama, po kom osnovu kablovski operateri podižu cene, koliko će na kraju godine koštati hleb, kao i kako su nastali dugovi putarima.

Poslanike je zanimalo i zbog čega dozvole za sportski ribolov ne važe za celu teritoriju Srbije, kada će biti donet plan za smanjenje nezaposlenosti u Sandžaku, kao i po kojim kriterijumima se sportistima dodeljuju diplomatski pasoši.

Po Poslovniku o radu Skupštine Srbije parlamentarci svakog utorka i četvrtka, na početku radnog dana, imaju mogućnost da postave pitanja predstavnicima izvršne vlasti.

Pitanja im mogu uputiti i u pisanom obliku, a svakog poslednjeg četvrtka u mesecu imaju tri sata za "propitivanje" članova Vlade Srbije, koji u roku od najviše 30 dana treba da daju odgovore.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.