VALS PISAO VUČIĆU Francuska podržava Srbiju u projektima za budućnost

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VALS PISAO VUČIĆU Francuska podržava Srbiju u projektima za budućnost

Francuska ostaje uz srpskog premijera Aleksandra Vučića da podrži Srbiju u njenim projektima za budućnost i u suočavanju sa izazovima kroz koje sa hrabrošću prolazi, istakao je francuski premijer Manuel Vals, u pismu upućenom srpskom premijeru.

''Znam da Francuska može da računa na odlučnu podršku Srbije u davanju doprinosa zajedničkom naporu na medjunarodnom nivou u borbi protiv terorizma'', naglasio je Vals u pismu, saopštava vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Francuski premijer je u pismu zahvalnosti srpskom premijeru povodom saučešća i solidarnosti koju mu je srpski premijer uputio posle novog terorističkog napada, koji je Francuska pretrpela u fabrici blizu Liona, 26. juna ove godine, naveo da je bio iskreno dirnut Vučićevom izjavom saučešća i solidarnosti.

Vals je naveo i da u trenutku dok piše srpskom premijeru, zna za neprihvatljiv napad kome je bio izložen u Srebrenici 11. jula.

On je podsetio da je ''Francuska snažno osudila taj incident i pozvala sve narode regiona da se odlučno okrenu budućnosti''.

Kako je naveo, želi da iskoristi priliku da srpskom premijeru uputi poruku solidarnosti i dubokog saosećanja.

''Pozdravljam Vaš hrabar gest da odete na komemoraciju koja je održana u Srebrenici i Vaše stalno zalaganje za nastavak politike približavanja i stabilizacije sa Vašim susedima uprkos provokacijama ekstremista sa svih strana'', naveo je francuski premijer.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vals: Francuska podržava Srbiju u projektima za budućnost

Izvor: Studio B, 25.Jul.2015

Francuska ostaje uz srpskog premijera Aleksandra Vučića da podrži Srbiju u njenim projektima za budućnost i u suočavanju sa izazovima kroz koje sa hrabrošću prolazi, istakao je francuski premijer Manuel Vals, u pismu upućenom srpskom premijeru... Francuska ostaje uz srpskog premijera Aleksandra...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.