Izvor: B92, 29.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uznemireni zbog cisterni

Prizren -- Cisterne sa sumnjivom tečnošću koje su na Kosovo došle iz Irana nalaze se u blizini Dragaša, nedaleko od Prizrena, gde su ih u sredu uveče zaustavili stanovnici sela Opolje.

Kako KIM radio saznaje, meštani ovog regiona, njih oko hiljadu, držalo je nekoliko sati u blokadi put Prizren - Dragaš, izražavajući revolt zbog najava da će cisterne u kojima se, prema još nepotvrđenim podacima, nalaze otrovne supstance, biti izručene na deponiju u okolini Dragaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ljudi su se razišli u ranim jutarnjim satima, pošto im je komanda KPS-a obećala da će u roku od 24 sata kamioni napustiti teritoriju Kosova.

KIM radio saznaje da su kamioni sa bugarskim registarskim oznakama stigli u Dragaš preko makedonske granice, i još se tamo nalaze.

Uzorci tečnosti iz kamiona dati su na analizu i u toku dana saznaće se o kakvim se supstancama radi.

Prema svedočenju stanovnika Dragaša, neprijatan miris se oseća na mestu gde su cisterne bile zaustavljene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.