Izvor: B92, 29.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz administrativnu liniju mirno

Kuršumlijska Banja -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da je stanje bezbednosti uz administrativnu liniju s Kosovom i Metohijom stabilno.

Posle obilaska vojne baze "Šušnjar", oko četiri kilometra od Kuršumlijske banje, Šutanovac je izjavio novinarima da je ta poseta organizovana u znak podrške pripadnicima Vojske, ali i da bi se on uverio u kakvim uslovima vojnici obavljaju odgovorne zadatke.

"Stanje je bezbedno, Vojska izvodi redovne aktivnosti. Nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će tako biti i tokom cele zime i ne očekujem destabilizaciju, odnosno ugrožavanje bezbednosti na prostoru odgovornosti Treće brigade Vojske Srbije", rekao je ministar.

Šutanovac je dodao da će tokom dana razgovarati sa predstavnicima više opština uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, kao i sa predstavnicima lokalnih samouprava Topličkog regiona.

Prema njegovim rečima, cilj tih razgovora je da se civilno-vojna saradnja podigne na viši nivo, kao i da se vidi na koji način Vojska Srbije može da pomogne lokalnim samoupravama koje imaju velike probleme sa infrastrukturom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.