Uvode ocene za zaposlene u Vladi

Izvor: Blic, 26.Jun.2009, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvode ocene za zaposlene u Vladi

Činovnici u državnoj upravi ubuduće će biti ocenjivani svaka tri meseca. Onaj koji dobije dve jedinice ostaje bez posla, ko dobija dvojku biće prebačen na niže radno mesto i dobiće manju platu. Ako neko od rukovodilaca dobije trojku, ostaće bez fotelje i biće prebačen na niži nivo, rešenje je o kojem se raspravljalo kada je reč o smanjenju državne administracije, saznaje „Blic" od izvora u Vladi Srbije.

- Kada je reč o ministrima, ocene će davati premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kaže naš sagovornik, član Vlade Srbije. Iako nisu ni blizu da odrede koliki su viškovi u državnoj upravi i ministarstvima, u Vladi su vreme utrošili na uvođenje discipline slične onoj u školama.

Radna grupa za izmenu Zakona o državnim službenicima i Zakona o lokalnoj samoupravi biće formirana sledeće nedelje, odlučila je juče Vlada Srbije. Formiranjem tog tela stiču se preduslovi za početak procesa smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi, a zakoni će se naći u skupštinskoj proceduri već u septembru. Posle sednice Vlade, ministri ekonomije, državne uprave i NIP, Mlađan Dinkić, Milan Marković i Verica Kalanović, sastali su se da razgovaraju o tome koje bi zakone trebalo menjati. Dogovoreno je da se do septembra izmene ili donesu novi zakoni o lokalnoj samoupravi i državnim službenicima, kao i odredbe o agencijama koje formira Vlada.

- Od septembra će se smanjivati administracija. U prvom talasu državna uprava i agencije, a od januara 2010. delićemo otpremnine - tvrdi naš sagovornik.

Kako saznajemo, na čelu radne grupe biće generalni sekretar Vlade Tamara Stojčević, a svoje predstavnike imaće ministarstva ekonomije i državne uprave i lokalne samouprave.

Krkobabić se snašao

Iako se sumnjalo da će se snaći, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić uspeo je da održi sednicu Vlade kojoj nisu prisustvovali ni premijer Mirko Cvetković ni zamenik premijera Ivica Dačić. Lider PUPS uspešno se snašao sa novim elektronskim sistemom glasanja, pa je čak opominjao ministre Olivera Dulića i Žarka Obradovića da glasaju na vreme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.