Utvrđen tekst akta o promeni Ustava koji ide pred Venecijansku komisiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 12:47

Utvrđen tekst akta o promeni Ustava koji ide pred Venecijansku komisiju

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je u utorak popodne tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije i kao tekst Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, koji će dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Nakon toga, Odbor je doneo odluku o prestanku rada Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava Republike Srbije koju je on formirao krajem juna.

Kako Tanjug saznaje, nakon javnih slušanja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su održana tokom prošle sedmice u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, u prvobitnom tekstu Radne grupe, umesto odrednice "javni tužilac koji rukovodi javnim tužilaštvom" zamenjen je nazivom "glavni javni tužilac".

Utvrđeni tekstovi akta o promeni Ustava i tekst Ustavnog zakona treba danas da budu objavljeni na sajtu Narodne skupštine.

Venecijanska komisija Saveta Evrope trebalo bi ove tekstove da razmatra na sednici zakazanoj za 15. i 16. oktobar i da nakon toga da mišljenje o njihovoj saglasnosti sa evropskim standardima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utvrđen tekst o promeni Ustava

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2021

Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdili su tekst akta o promeni Ustava Srbije koji će Odbor dostaviti predsedniku Skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.