Izvor: B92, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Utisak nedelje" o reformama školstva

Beograd -- Gosti "Utiska nedelje" na TV B92 24. oktobra su bili sadašnji i bivši ministar prosvete i sporta.

Slobodan Vuksanović i Gašo Knežević su govorili o reformi školstva, a sadašnji ministar je najavio da će nastaviti reformu, iako nije precizirao šta to podrazumeva.

"Mogu samo da navedem veoma dobar primer, a to je da je jedna učiteljica u osnovnoj školi rekla da je prošla mnoge reforme i da ne zna šta će doneti ova poslednja, ali da je sigurna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će deca opet, posle prvog razreda, znati da čitaju i pišu. Takvih učiteljica ima mnogo po Srbiji i ja se time rukovodim jer smatram da deca treba da uče manje, ali da im to znanje bude trajnije. Ne treba Ministarstvo stalno da ih zbunjuje, refornme su prirodna stvar", kaže Vuksanović.

Gašo Knežević je ocenio je da su Vuksanovićeva prva dva poteza, vraćanje engleskog jezika i zabrana otpuštanja profesora engleskog u I i II razredu osnovne škole, spasavanje ideje. "Ja Vuksanoviću želim da se dobro druži s ministrom finansija u Vladi Srbije Mlađanom Dinkićem jer će mu trebati njegova finansijska podrška. Budžet mora da prati razvojne planove prosvete ako nešto ozbiljno mislimo o prosveti. Tri i po godine smo nešto ozbiljno radili, došli smo do negde, a onda je, po starom srpskom običaju, došla nova ličnost, srušila kuću do temelja i rekla: 'Ja ću sada sve ponovo'", kaže Knežević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.