Usvojena metodologija za procenu broja stanovnika na jugu Srbije

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena metodologija za procenu broja stanovnika na jugu Srbije

Predstavnici Vlade Srbije, narodni poslanici iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, predstavnici tih opština i nacionalnih manjina saglasili su se danas oko metodologije kojom će biti procenjen broj stanovnika na jugu Srbije.

Procena izračunata ovom metodologijom biće korišćena umesto nevalidnih podataka iz popisa 2011. godine, čime bi se rešili problemi koji nastaju u odlučivanju o javnim politikama koje se zasnivaju na tim podacima, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade Kori Udovički.

Metodologiju je danas predstavio tim međunarodnih eksperata angažovanih od strane Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije i Delegacije Evropske unije u Beogradu, na sastanku kojim je predsedavao OEBS.

Svi učesnici su na kraju sastanka uputili podršku međunarodnim ekspertima da po usaglašenoj metodologiji, zasnovanoj na međunarodnim standardima i principima, izađu sa procenom broja stanovnika u ove tri opštine u narednih nekoliko nedelja.

Potpredsednica Vlade Srbije je na samom početku sastanka naglasila da je izuzetno važna uloga svih aktera u ovoj proceni koja treba da doprinese unapređenju funkcionalnosti oppština i kvalitetnijem životu građana.

Šef misije OEBS Peter Burkhard, ambasador Amerike Majkl Kirbi, ambasador Velike Britanije Danijel Kif i zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt istakli su značaj spremnosti Vlade da se ovaj problem reši na najefikasniji i transparenatan način uz uključivinje svih zainteresovanih strana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.