Usvojen ugovor o infrastrikturnim projektima

Izvor: S media, 22.Apr.2010, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen ugovor o infrastrikturnim projektima

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o potvrdjivanju ugovora o donaciji olakšice za infrastrukturne projekte izmedju Evropske investicione banke i Republike Srbije i grada Beograda.

Olakšice se, kako je saopšteno posle sednice vlade, odnose na "infrastrukturne projekte za lokalni okvir u okviru IPA 2008 multikorisničkog programa".

Doneta je i Odluka o osnivanju informaciono-komunikacione ustanove "Akademska mreža Republike Srbije -ARMES", u cilju stvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << materijalnih i drugih uslova za ostvarivanje prava učenika i studenata na obrazovanje i informisanje.

ARMES se, kako je saopšteno iz vlade, osniva radi izgradnje, razvoja i upravljanja obrazovnom i naučno-istraživačkom računarskom mrežom Srbije.

Usvojen je Zaključak o prihvatanju osnove za izradu Strategije i politike razvoja industrije Srbije od 2011. do 2020. godine koja će definisati ključne razvojne izazove industrije Srbije i baziraće se na industrijskim sektorskim prioritetima, podsticanju investicija, jačanju preduzetništva kroz eliminaciju admistrativnih barijera.

Doneta je odluka kojom su za spomenike kulture odredjeni crkva Svetog preobraženja u selu Žabare, Rimokatolička crkva Marije Snežne na Tekijama u Petrovaradinu, crkva Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu, crkva Svetog Marka u Stojniku, crkva Svete trojice u Ripnju, crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Jagnjilu i kapela Svetog Georgija u Pančevu.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Olakšice za infrastrukturne projekte

Izvor: RTS, 22.Apr.2010

Vlada usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o donaciji olakšice za infrastrukturne projekte. Doneta odluka o osnivanju informaciono-komunikacione ustanove "Akademska mreža Republike Srbije"...Na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o donaciji olakšice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.