Usvojen Zakon o zaposlenima u pokrajinama i opštinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o zaposlenima u pokrajinama i opštinama

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave čiji je cilj, kako iz vlade navode, profesionalizacija i depolitizacija službenika na lokalnom nivou.

Zakonom je utvrđeno uvođenje službeničkog sistema po ugledu na organe državne uprave.

Utvrđeno je uvođenje Kadrovskog plana, koji usvaja skupština opštine ili grada sa ciljem da se obezbedi planiranje kadrova i da se zapošljavanje ograniči na raspoloživa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstva u budžetu.

Uvodi se detaljno uređenje konkursnih postupaka zapošljavanja i obaveze ocenjivanja službenika po propisima za državne službenike.

U zakonu je navedeno da upravom rukovode službenici na položaju i da u njoj rade službenici i nameštenici, određena radna mesta u autonomnim pokrajinama postaju položaji, a prvi put se otvara mogućnost postavljenja v.d. načelnika.

Zakonom je utvrđeno formiranje Saveta za stručna usavršavanja zaposlenih na lokalu.

Primena zakona počinje od 1. decembra 2016. godine.

Poslanici su danas usvojili i predlog autentičnog tumačenja odredbi nekoliko članova Zakona o privatizaciji koji se odnosi na prodaju imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ocenjivanje službenika ubuduće i u opštinama

Izvor: B92, 03.Mar.2016

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave...Cilj je, kako iz vlade navode, profesionalizacija i depolitizacija službenika na lokalnom nivou...Zakonom je utvrđeno uvođenje službeničkog sistema po ugledu na organe državne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.