Usvojen Treći nacrt Akcionog plana za Poglavlje 24

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Treći nacrt Akcionog plana za Poglavlje 24

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove usvojio je danas Treći nacrt Akcionog plana za Poglavlje 24 i predložio taj dokument na usvajanje Odboru za evropske integracije

Na današnjoj sednici u Skupštini Srbije, za Treći nacrt tog plana glasalo je 13 od 14 prisutnih poslanika, dok jedan član odbora nije glasao.

Takođe je za izvestioca za sednicu Odbora za evropske integracije određena predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Obrazlažući nacrt, predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Miodrag Lazić rekao je da Akcioni plan sadrži deset potpoglavlja bitnih za taj segment evropskih integracija.

On je rekao da su, osim stručnjaka iz MUP-a, na njegovom pisanju radili i predstavnici drugih državnih organa, poput Ministarstva pravde, Ministarstva spoljnih poslova, Republičkog javnog tužilaštva, BIA i drugi.

Lazić je rekao da je dokument pisan na engleskom, da je na njegovoj izradi radilo 150 ljudi i da ima 300 strana.

On je, takođe, izrazio nadu da će to biti finalna verzija i da će uskoro biti prosleđen u Brisel.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.