Ustavni sud narednog četvrtka o Zakonu o informisanju

Izvor: Blic, 16.Jul.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud narednog četvrtka o Zakonu o informisanju

Ustavni sud Srbije razmatraće na sledećoj sednici, u četvrtak, 22. jula, predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju, koji je podneo ombudsman Saša Janković, najavila je danas predsednica suda Bosa Nenadić.

"Pored ombudsmanovog predloga, sud će na istoj sednici razmatrati i druge predloge i inicijative podnete povodom tog zakona", kazala je Nenadić na konferenciji za novinare u Ustavnom sudu.

Ustavni sud je u okrobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle godine zatražio odgovor parlamenta na predlog i inicijative za ocenu ustavnosti tog zakona i njegove saglasnosti sa potvrđenim međunarodnim dogovorima.

Predlogom zaštitnika građana Saše Jankovića i inicijativama osporene su gotovo sve odredbe nedavno usvojenog Zakona.

Sredinom septembra prošle godine u Ustavni sud su pristigle dve inicijative građana za ocenu ustavnosti izmenjenog Zakona o informisanju, a 23. septembra predlog za ocenu ustavnosti podneo je Janković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.