Ustavni sud: Zabrana prodaje alkohola posle 22h neustavna

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud: Zabrana prodaje alkohola posle 22h neustavna

Ustavni sud Srbije proglasio je kao neustavnu odluku grada Beograda da se zabrani prodaja alkohola u prodavnicama posle 22 sata.
Odluka o zabrani je donela je Skupština grada Beograda. Ona je proleća 2011. godine donela odluku da je kažnjiva prodaja alkoholnih pića u prodavnicama posle 22 sata. Ta odluka se odnosila i za trafike, beznsike pumpe, bilo koje prodajno mesto gde se može naći alkohol. Zabrana prodaje je važila do 6 ujutro.
Tada je doneta i odluka da vlasnici kafića >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u stambenim zgradama lokale moraju da zatvaraju do ponoći radnim danima, a vikendom u jedan sat posle ponoći.
Gradodačelnik Beograda Dragan Đilas tada je izjavljivao da je odluka o zabrani prodaje alkohola u trgovinama posle 22 časa dobro rešenje jer će na taj način gradske vlasti smanjiti mogućnost kupovine alkohola u kasnim večernjim satima.
Tada su istovremeno organizvani i protesti protiv prohibicije.
Podsetimo da je i Novi Sad je pokušao da uvede zabranu prodaje alkohola od 23 sata. Međutim, Ustavni sud Srbije je mesec dana pre uvođenja zabrane u Beogradu, propis za Novi Sad proglasio neustavnim. Obrazloženje je bilo da se na ovaj način zabranjuje prodaja svima, a ne maloletnima.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud: Alkohol sme da se prodaje posle 22 sata!

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2012

Ustavni sud Srbije proglasio je neustavnom i nezakonitom odluku grada Beograda da se zabrani prodaja alkohola u prodavnicama posle 22 sata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.