Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustaški grafiti u Mirkovcima

ZAGREB - Nepoznati počinioci ispisali su desetak grafita proustaške sadržine u Mirkovcima, kod Vinkovaca u kome većinom žive Srbi. Grafiti, ispisani crvenim i crnim sprejem osvanuli su kraj seoskog fudbalskog igrališta.

Nepoznati vandali su po spoljnim zidovima prostorija kluba ispisali kukaste krstove, slova "U" i porukama mržnje i pretnje "Srbe na vrbe", "Opet će se gusta magla spustiti", "Ovo je upozorenje, ovo je Hrvatska" i "Dolazimo u Mirkovce", a pod grafitima je stajao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potpis "deca Pavelića".

Ante Pavelić j bio poglavnik Nezavisne Države Hrvatske (NDH), kvinslinška tvorevine fašističke Italije i nacističke Nemačke osnovana 1941 na delu okupirane Kraljevine Jugoslavije.

NDH je u istoriji ostala zabeležena po zverstvima i genocidu koje su pripadnici ustaškog režima činili do 1945. nad Srbima, Jevrejima, Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima, pretežno antifašistima.

Policijska uprava vukovarsko-sremska je posle prijave izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Policija pokrenula istragu ha ha ha ! Jadni ljudi koji su ostali da zive tamo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.