Uspostavljeno partnerstvo LDP i DS u evropskim poslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljeno partnerstvo LDP i DS u evropskim poslovima

BEOGRAD - Poslanički klubovi Demokaratske stranke (DS) i Liberalno demokratske partija (LDP) u Skupštini Srbije saglasili su se da izgrade partnerstvo u svim evropskim poslovima koji se moraju obaviti u Srbiji, saopštio je danas LDP.

"Dve partije to partnerstvo vide kroz donošenje zakona u Skupštini Srbije iz više oblasti kojima se, pre svega, uspostavlja pravna država i vladavina prava i uspostavljaju evropski standardi u svim oblastima", navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << LDP koje su potpisali poslanički klubovi obe stranke.

Postizanje dogovora o partnerstvu agenciji Beta je potvrdila i šefica Poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija.

Stranke su, kako je navedeno u saopštenju, saglasne da su zajednički prioriteti donošenje seta zakona iz oblasti pravosuđa, koji će obezbediti efikasno, slobodno i nezavisno sudstvo. Usvajanje Opšteg antidiskriminacinog zakona kao osnovnog uslova zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava, dve stranke ocenjuju kao prioritet.

"Potrebno je takođe po hitnom postupku, usvajanje Zakona o bezbednosti saobraćaja koji bi na potpuno novim, evropskim vrednostima, regulisao ovu oblast i sprečili svakodnevni tragični događaji na putevima Srbije", navedeno je u saopštenju.

Dve stranke su takođe saglasne "da sve te poslove, kao i jačanje evropskih vrednosti kroz partnerstva evropskih snaga, nije moguće obaviti bez demokratizacije i slobode medija, kroz odgovarajuće promene, pre svega, u medijima sa državnim kapitalom".

Poslanički klubovi DS-a i LDP-a obavezuju se da partnerstvo povodom ovih pitanja, u narednom periodu, konkretizuju kroz aktivnosti i saradnju u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, dodaje se u saopštenju u čijem potpisu su Poslanički klub DS-a i Poslanički klub LDP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.