Uspešno započeta primena Akcionog plana održivog razvoja

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešno započeta primena Akcionog plana održivog razvoja

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Djelić istakao je danas, na sednici Saveta za održivi razvoj, da je primena Akcionog plana koji je usvojen 13. marta ove godine uspešno započeta i da je definisano 150 konkretnih projekata.

Sprovedeni su i ključni koraci u pravcu izgradnje kapaciteta za primenu Akcionog plana, rekao je Djelić predstavljajući izveštaj o aktivnostima na sprovodjenju Nacionalne strategije održivog razvoja.

Kako je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz kabineta potpredsednika vlade, u i izveštaju se navodi da je formiran Forum partnera, na konferenciji koja je održana 20. maja u Paraćinu, i imenovani su koordinatori u svim nadležnim institucijama, uključujući i lokalne samouprave.

Djelić je istakao da su ključne aktivnosti u narednom periodu edukacija različitih ciljnih grupa, posebno predstavnika lokalnih samouprava, saradnja nadležnih ministarstava na donošenju platforme za pregovore naše zemlje o postkjoto periodu i saradnja sa Ministarstvom finansija u vezi sa korišćenjem donatorskih fondova, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.