Uspeće tužba čikaških Srba

Izvor: Glas javnosti, 22.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeće tužba čikaških Srba

BANJALUKA - Šef centra Veritas Savo Štrbac izjavio je Srni da je uveren da tužba koju su Srbi u Čikagu podneli protiv američke vojno-konsultantske kuće MPRI zbog obuke i opremanja hrvatskih snaga za akciju "Oluja" ima šanse za uspeh i da će rezultirati izvođenjem odgovornih pred lice pravde.

"U potpunosti delim mišljenje američkih advokata u uspeh ove tužbe, jer je reč o velikoj grupi advokata koja je spremna da zastupa Srbe po sistemu kreditiranja, odnosno da naplati svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << usluge tek po dobijanju spora", naglasio je Štrbac.

On je objasnio da osnovu za pokretanje tužbe predstavljaju dokazi i dokumentacija o ubistvima i etničkom čišćenju Srba u Krajini, koji su dokumentovani pred Haškim tribunalom, na suđenju hrvatskim generalima Anti Govotvini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku.

Štrbac je potvrdio da je Veritas američkim advokatima već predao spiskove ubijenih i ranjenih Srba, evidenciju o njihovom progonu iz Hrvatske, spaljenim kućama i uništenoj i opljačkanoj imovini tokom i posle "Oluje". Bivši američki ambasador u Hrvatskoj Piter Galbrajt izrazio je sumnju da će ova tužba doći do faze suđenja, jer "sudovi u Americi nemaju puno simpatija prema takvim slučajevima", prenosi RTRS.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.