Izvor: Blic, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zakon o državnom pečatu

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković obrazložio je danas u Skupštini Srbije Predloge zakona o državnom pečatu koji će biti stavljan na odluke Narodne skupštine, predsednika Republike i vlade.

Marković je takođe obrazložio Predlog zakona o pečatu državnih i drugih organa.

Kako je Marković naveo predviđeno je da u sredini državnog pečata stoji veliki grb Republike Srbije, koji je utvrđen Preporukom o korišćenju grba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zastave i himne Srbije.

Ministar je dodao da je predloženo da se državni pečat izrađuje u tri istovetna primerka za dobijanje otisaka hemijskom bojom na papiru, a može da bude izrađen u tri istovetna primerka za dobijanje otiska u pečatnom obliku, kao i za suvi otisak.

Predloženo je da zajednički zahtev za izradu državnog pečata podnose sekretar Narodne skupštine, generalni sekretar predsednika Republike i generalni sekretar vlade.

Oni su obavezni da čuvaju državni pečat i odgovorni su za njegovu upotrebu i dužni da obezbede vođenje evidencije o upotrebi državnog pečata.

Sva tri pečata moraju da budu istovetna u tehničkom smislu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.