SLAMARICA ZAKON: Samo šest štediša u Vladi!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2012, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLAMARICA ZAKON: Samo šest štediša u Vladi!

Premijer Ivica Dačić i još pet ministara jedini od 19 članova Vlade Srbije koji trenutno imaju ušteđevinu u banci

BEOGRAD - Rasipaju kao iz rešeta.

Ako ministri u srpskoj vladi budu štedeli narodne pare kao što štede svoje, crno nam se piše. Naime, od 19 članova Vlade samo šestoro njih ima štednju u domaćim i stranim bankama. Jedino što uliva neku nadu da će o svakom dinaru iz budžeta dobro da se vodi računa jeste podatak da je među tih šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << štediša i premijer Ivica Dačić.

Da li zbog bogatog životnog iskustva ili nečeg drugog, tek značaj štednje shvatio je i potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Od ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije takođe ima štednju, i moglo se očekivati da zna sa parama. Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović takođe štedi u banci.

- Štednju u evrima imam od pre pet godina, kada je moj suprug prodao kuću - kratko je objasnila Verica Kalanović.

Banci veruje i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić našla se među štedišama, čime je pokazala da i sportisti odlično znaju da čuvaju pare.

Za razliku od ministara u Vladi, direktori javnih preduzeća i te kako znaju da štede. Od rukovodilaca velikih javnih preduzeća samo Milan Krkobabić, direktor PTT, Slobodan

Gavrilović, direktor „Službenog glasnika“, i Boban Kovačević, direktor „Parking servisa“, nemaju štednju u banci, dok svi ostali koje smo proveravali poseduju štedni konto.

Marković stari štediša

Direktor „Železnica Srbije“ Milovan Marković ističe da je stari štediša, ali da nije uspeo mnogo para da sačuva.

- Štedim u evrima i to sam uredno prijavio. Dugo štedim, ali pomalo, pa je reč o simboličnoj svoti - kaže Marković.

Direktori u JP koji štede

♦ Aleksandar Obradović, EPS

♦ Dušan Bajatović, Srbijagas

♦ Predrag Ćulibrk, Telekom Srbija

♦ Miloš Tomić, Transnafta

♦ Milovan Marković, Železnice Srbije

♦ Dejan Ljevnaić, Skijališta Srbije

♦ Nikola Marjanović, Srbijavode

♦ Aleksandar Tijanić, RTS

♦ Stevan Nikčević, Jugoimport SDPR

♦ Darko Berberović, Infostan

♦ Nebojša Ćeran, GSP Beograd

♦ Bojan Milovanović, Nacionalni park Kopaonik

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Srpski ministri slabe štediše

Izvor: B92, 01.Nov.2012

Beograd -- Premijer Ivica Dačić i još pet ministara jedini od 19 članova Vlade Srbije koji trenutno imaju ušteđevinu u banci...Ako ministri u srpskoj vladi budu štedeli narodne pare kao što štede svoje, crno nam se piše. Naime, od 19 članova Vlade samo šestoro njih ima štednju u domaćim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.