Izvor: S media, 03.Maj.2013, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro razmena oficira za vezu između Beograda i Prištine

Oficir za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je da se vrlo brzo može očekivati razmena oficira za vezu između Beograda i Prištine.

"Krajem sledeće nedelje, odnosno posle uskršnjih praznika, očekuje se da se održi još jedna runda tehničkih razgovora vezanih za sam aranžman i mislimo da će na tim razgovorima zapravo biti definisano sve što je od značaja za funkcionisanje oficira za vezu", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o sitnim tehničkim pitanjima koja su ostala neusaglašena i da se nakon toga može vrlo brzo i očekivati razmena oficira.

"Da naglasim još jednom da oficiri za vezu neće imati nikakav diplomatski status i da će primarna njihova funkcija biti praćenje sprovođenja svih sporazuma koji su do sada postignuti i - ono što je sada najvažnije - praćenje realizacije briselskog sporazuma", rekao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će funkcionisanje oficira za vezu olakšati komunikaciju i umnogome olakšati primenu sporazuma i otkloniti eventualne probleme lakše i na licu mesta.

On je naveo i da još nije dogoverno gde će ta runda tehničkih razgovora biti održana, ali da će to najverovatnije biti u Briselu.

(Tanjug)

Foto: Beta, Saša Đorđević

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.