Izvor: B92, 14.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro o amnestiji zatvorenika?

Beograd -- Kako saznaje B92, u Ministarstvu pravde pregovora se o zakazivanju sednice Skupštine na kojoj bi se glasalo o Zakonu o amnestiji.

Ministar pravde Zoran Stojković očekuje da će sve stranke koje su glasale za Ustav glasati i za Zakon o amnestiji. Taj zakon je u skupštinskoj proceduri još od 15. septembra, a zbog odlaganja njegovog izglasavanja početkom oktobra, u zatvorima u Srbiji zatvorenici su se zabarikadirali i odbijali hranu.

Tada je ministar Stojković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da će Zakon biti usvojen posle Ustava, dok je sada bivši načelnik uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragoljub Lončarević obećao da će Zakon biti usvojen do 15. novembra.

Šabić: Nije bilo ubistava u zatvorima

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić demantovao da je tokom prelazne vlade u zatvorskim pobunama ubijeno 36 zatvorenika.

Šabić, takođe i bivši ministar u vladi Zorana Đinđića, je gostujući u emisiji Poligraf odbacio optužbe ministra Zorana Stojkovića da je Đinđićeva vlada zataškala ubistva jer je, kako kaže, nemoguće da se takva stvar sakrije čak i da vlada to želi.

"Nisam ni na kakav način bio uključen u događaje, ali po svemu onome što ja znam ja isključujem mogućnost da je moglo biti pobune takve vrste i sa takvim konsekvencama. Bilo je pobuna u zatvorima 2000, ozbiljna pobuna, ali bez tih konsekvenci", rekao je Šabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.