Izvor: Blic, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi pregovarački tim Beograda

Novi pregovarački tim Beograda biće formiran uskoro, nakon što bude poznat obrazac za nastavak pregovora o budućem statusu Kosova i Metohije, rekao je agencija Beta izvor blizak Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Beograd još nije dobio konačan obrazac pregovora od kog zavisi i sastav pregovaračkog tima, naveo je isti izvor.

Sastav pregovaračkog tima će zavisiti od toga da li će pregovori biti direktni, za šta se Beograd zalaže, ili će biti reči o šatl diplomatiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema rečima Betinog izvora šatl diplomatija je prihvatljiva za Beograd u početku dok se ne usaglase stavovi o načinu pregovora.

Ukoliko razgovori Beograda i Prištine budu vođeni šatl diplomatijom njih mogu "pokriti", kao i nedavni sastanak sa predstavnicima pregovaračke trojke, predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i ministar inostranih poslova Vuk Jeremić.

"Ako budemo imali ozbiljne pregovore, koji će ići u dubinu, neophodan nam je tim u čijem radu će učestvovati i eksperti", kazao je Betin izvor.

Ukoliko u nastavku pregovora bude reči i o temama koje su ranije izbegavane - privatizaciji, energetici, infrastrukturi, rudnom bogatstvu, privatnoj imovini, beogradski tim bi morao da angažuje mnogo više eksperata nego što ih je bilo u prethodnom timu, naveo je isti izvor.

Prema njegovim rečima, Beogradu najviše odgovaraju direktni pregovori u kome će članovi pregovaračke trojke biti posrednici koji će usmeravati razgovore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.