Uskoro novi pravilnik o bolovanjima

Izvor: NaDlanu.com, 20.Dec.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi pravilnik o bolovanjima

BEOGRAD, 20. decembar 2011. (Beta) - Ministarstvo zdravlja do kraja godine treba da usvoji novi pravilnik o bolovanjima kojim je tačno propisano koliko dana bolovanja sleduje za odredjenu bolest, izjavio je u utorak direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović.

BEOGRAD, 20. decembar 2011. (Beta) - Ministarstvo zdravlja do kraja godine treba da usvoji novi pravilnik o bolovanjima kojim je tačno propisano koliko dana bolovanja sleduje za odredjenu bolest, izjavio je u utorak direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović.On je na konferenciji za novinare rekao da je Fond predložio pravilnik."Neće lekar više moći da za istu bolest nekom prepiše tri, a nekom više dana. Znaće se koliko za koju bolest sledi bolovanja", istakao je Vuksanović.Govoreći o radu Fonda u ovoj godini, Vuksanović je rekao da će Fond 2011. godinu završiti sa 20 milijardi dinara dugovanja, što je, kako je kazao, uspeh, budući da dug nije dupliran kao prethodnih godina."Taj dug postoji i nesporan je. On se iz godine u godinu duplira, pa je uspeh što ove godine to nije slučaj. Kad sam postao direktor zatekao sam dug od 15 milijardi. Medjutim, država je rešila da pronadje način kako da ga vrati, a detalje će saopštiti predstavnici Vlade", rekao je Vuksanović.Reč je o dugu prema apotekama za lekove koji se izdaju na recept.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.