Izvor: B92, 15.Mar.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kandidat za poverenika

Beograd -- Šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija kaže da će narednih dana biti predložen kandidat za poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Zakonski rok za izbor poverenika za zaštitu ravnopravnosti istekao je 2. marta, a Kolundžija kaže da razlog za to leži u političkoj polarizaciji i polarizaciji institucija. Za izbor poverenika neophodno je najmanje 126 glasova u skupštini.

"U iskrenoj nameri da taj problem prevaziđemo i da u najboljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interesu ostvarivanja tog zakona i potrebe države da ima poverenika i izgradi instituciju povereništva, mi smo obavljali razgovore sa predstavnicima nevladinih organizacija tragajući za rešenjem koje ne bi napravilo polarizaciju i koje bi omogućilo da sve institucije, ali i civilni sektor, budu saradnici povereniku u ostvarivanju toga zakona i ja verujem da ćemo brzo doći do rešenja", kaže Kolundžija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.