Uskoro izručenje Kalinića

Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro izručenje Kalinića

BEOGRAD- Hrvatski istražni organi preneće srpskom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću informacije o ubistvima u vezi sa pripadnicima zemunskog klana, izjavio u Beogradu šef hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) Dinko Cvitan.

Saradnja sa hrvatskim kolegama je perfektna i od njih očekujem važne informacije o ubistvima povezanim sa zemunskim klanom, izjavio tužilac Miljko Radisavljević i rekao da je službena tajna sve u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa članom zemunskog klana Milošem Simovićem, koji je u Srbiji u zatvoru, kao i o istrazi u vezi sa pokušajem ubistva Sretka Kalinića.

Radisavljević je naveo da od kolega iz USKOK-a očekuje "veoma kvalitne, značajne i važne informacije".

Načelnik USKOK-a očekuje da će Hrvatska i Srbija uskoro potpisati međudržavni ugovor na osnovu koga će biti moguće i izručenje Kalinića.

"Ne mogu odgovoriti šta govori Kalinić, ali mogu kazati da policija u saradnji sa policijom Srbije radi intenzivnu kriminalističku obradu, da se rasvetljavaju pojedine okolnosti vezane za ubistva, kako u Srbiji, tako i Holandiji i Španiji, a pokušavaju se rasvetliti i ubistva u Hrvatskoj", rekao je Cvitan.

Hrvatski istražni organi došli su do saznanja o mreži pomagača članova zemunskog klana u Hrvatskoj, koja će razmeniti sa srpskim tužilaštvom za organizovani kriminal, rekao je Cvitan i potvrdio da pravosudni organi i policije Srbije i Hrvatske sarađuju u slučaju kriminalnog klana Darka Šarića.

"Hrvatska i srpska policija zajedno rade na intenzivnoj kriminalističkoj obradi pokušaja ubistva Sretka Kalinića i drugih ubistava u regionu", rekao je Cvitan novinarima u beogradskom Centru "Sava" gde prisustvuje skupu o borbi protiv korupcije.

"Nesporno je da kriminalne grupe iz dve zemlje rade zajedno, ali sarađuju i dve policije", rekao je Cvitan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.