Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro Nacrt ustava Kosova?

Priština -- Predsednik Kosova Ibrahim Rugova najavio je da se priprema Nacrt ustava Kosova. Rugovini saradnici poriču da je on to najavio.

Nacrtom se predviđa nova nezavisna država na Balkanu."Nacrt će uskoro biti dostavljen Skupštini koja će ga ili izglasati, ili doneti odluku o referendumu na kojem će se građani izjasniti o tekstu Ustava", kazao je Rugova.

Galjak: Rugovini saradnici poriču

Saradnici kosovskog predsednika, opovrgli su pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanskog lista "Fajnenšel tajms" da je Ibrahim Rugova izjavio da će kosovski Albanci usvojiti ustav i do kraja godine jednostrano proglasiti nezavisnost pokrajine, ako to ne bude priznala medjunarodna zajednica.

Rugovini saradnici su to preneli funkcionerima bliskim visokom predstavniku Evropske unije, Havijeru Solani, rekla je danas agenciji Beta Solanin portparol, Kristina Galjak.

Solana i njegovi saradnici bili su "veoma zabrinuti zbog Rugovine izjave koja se pojavila u Fajnenšel tajmsu" da će kosovske albanske vlasti proglasiti jednostrano nezavisnost i usvojiti ustav, i zato su odmah nastojali da provere kod Rugovinih savetnika da li je to tačno, dodala je Kristina Galjak.

"Dobili smo odgovor da je došlo do potpunog nesporazuma u razgovoru Rugove i novinara britanskog lista", dodala je Solanin portparol.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.