Uručena rešenja o pomoći za izbeglice i interno raseljene

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena rešenja o pomoći za izbeglice i interno raseljene

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić uručio je rešenje o isplati novčane pomoći za integraciju izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih predsednicima opština i gradonačelnicima 42 grada u Srbiji, saopšteno je.

U saopštenju se navodi da će sredstva izdvojena iz budžeta, ukupne vrednosti od oko 1,3 miliona evra, obezbediti kupovinu 160 paketa građevinskog materijala za završetak započetih i adaptaciju neadekvatnih stambenih objekata i dodelu 480 paketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za ekonomsko osnaživanje izbeglih i interno raseljenih.

"Vlada Srbije istrajaće u naporima da obezbedi dostojanstvene uslove života svima koji su zbog ratnih dejstava dovedeni u težak položaj", izjavio je potpredsednik vlade i dodao da je u protekle tri godine "ekonomski osnaženo" ili rešeno stambeno pitanje za 5.436 porodica.

Zatvoreno je 28 kolektivnih centara a, prema Krkobabićevim rečima, rešeno je stambeno pitanje za 2.828 korisnika tih centara. "Tokom 2011. godine počeli smo sprovođenje dodatnih programa kojima planiramo da zatvorimo još 10 kolektivnih centara i podržimo značajan broj korisnika iz privatnog smeštaja", rekao je Krkobabić.

Komesarijat za izbeglice je iz budžeta Srbije u protekle tri godine izdvojio sredstva u iznosu od 5,4 miliona evra, kojim je pružena podrška u rešavanju stambenog pitanja 1.200 korisničkih porodica i ekonomsko osnaživanje 1.400 porodica izbeglica i interno raseljenih, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.