Izvor: Blic, 29.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ursula Plasnik: Nema ukidanja viza bez reformi na Balkanu

Balkanske zemlje treba da nastave reforme pravosuđa i bezbednosti ukoliko žele ukidanje viza za svoje građane za putovanja u Evropsku uniju (EU), izjavila je sinoć u Salcburgu austrijska ministarka inostranih poslova Ursula Plasnik.

Ona je na neformalnom sastanku premijera zemalja jugoistočne Evrope rekla da ukidanja viza ne može biti bez ulaganja napora balkanskih država i da reforme "treba da budu sprovedene".

Šesti neformalni "Sastanak o stabilnosti u jugoistočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropi 21. veka" održava se na poziv austrijskog kancelara Alfreda Guzenbauera, pored kojeg prisustvuju i premijeri Albanije Sali Beriša, Hrvatske Ivo Sanader, Crne Gore Željko Šturanović, i prvi put, premijer Moldavije Vasile Tarlev.

Kako je agenciji Beta rečeno u Vladi Srbije, premijer Srbije Vojislav Koštunica primio je poziv organizatora, ali zbog ranije preuzetih obaveza vezanih za rešavanje statusa Kosova nije u mogućnosti da prisustvuje skupu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.