Uređivanje atarskih puteva u Srbobranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređivanje atarskih puteva u Srbobranu

Ako se opština Srbobran ne može pohvaliti velikim površinama državnog zemljišta svakako se može dičiti da novac od zakupa ovih oranica vraća poljoprivredi.

U nameri da poljoprivrednicima Srbobrana olakša dolazak i odlazak na njive u lokalnoj samoupravi od 2012. godine svaki dinar od paora vraćaju poljoprivredi.

"Veća investicija koja je urađena na teritoriji opštine Srbobran je asfaltiranje, rehabilitacija atarskih puteva i otresišta gde smo akcenat stavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvo na prometne saobraćajnice prema Bečeju, Vrbasu, Subotici, Novom Sadu. Povezivanjem Feketićkog puta sa takozvanim Segedinskim putem najveća je investicija u ataru katastarske opštine Srbobran od 1972. godine kada je takozvani Segedinski put napravljen", kaže član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Knješko.

U ove radove spada i put koji je, zapravo, početak buduće obilaznice oko Srbobrana.

"Mi smo to uradili, izasfaltirali dužine 2200 metara. Prošle godine u novembru raspisali smo tender za produžetak tog puta koji će sastaviti Segedinski i Bečejski put kod mlake. Njime će biti izmešten kamionski saobraćaj a poljoprivredni proizvođači će moći brže da dođu se jedne na drugu stranu atara", dodaje Knješko.

Ipak, ističe Knješko, najviše para utrošeno je za izmuljivanje Beljanske bare a posebno rečice Krivaje koja je prethodnih godina ne retko bila ruglo i potencijalno ekološko žarište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.