Izvor: B92, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstvo o ponašanju emitera

Beograd -- Savet Republičke radiodifuzne agencije danas razmatrao "Opšte obavezujuće upustvo o ponašanju emitera".

Kodeks je opšte obavezujuće uputstvo koje se odnosi na sva pitanja vezana isključivo za sadržaj programa emitera. Posle današnjeg razmatranja, uputstvo će biti poslato na pravno-tehničku obradu teksta i usvojeno na nekoj od narednih sednica, zatim objavljeno u Službenom glasniku, a stupiće na snagu osam dana od objavljivanja.

Ciljevi navedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u uputstvu jesu da se emiterima omogući ostvarivanje nezavisnog uređivanja medija, da informisanje bude tačno, pravovremeno, objektivno i nepristrasno i da se jasno i precizno definiše vršenje nadzora RRA nad radom emitera i bliže preciziraju minimalni programski standardi.

Predsednik Saveta RRA Nenad Cekić rekao je da je uputstvo o ponašanju emitera definicija granice ponašanja ispod koje se ne sme ići i da će se po potrebi menjati, ako to bude nalagala praksa, koju je nemoguće predvideti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.