Izvor: B92, 11.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad mladića u SDP Rasima Ljajića

Beograd -- Trojica mladića u majicama sa likom Ratka Mladića i šajkačama upala su u prostorije Sandžačke demokratske partije u Zemunu.

Šaik Bajramović, predsednik mesnog odbora SDP-a, rekao je za B92 da je jedan mladić bio u majici sa likom haškog begunca Mladića, a drugi je imao šajkaču sa kokardom. Mladići su psovali "tursku majku" članovima odbora, koji su tu bili na sastanku, i uzvikivali "Proteraćemo vam predsednika!" i "Šta će te ovde, Turci?" Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već uhapsila jednog mladića, kaže Rasim Ljajić.

Bajramović je rekao i da su im mladići govorili "Znate vi ko smo mi", "Karlovac, Karlobag, Virovitica", a da su prisutni članovi odbora SDP-a ostali u šoku.

Predsednik SDP-a Rasim Ljajić je rekao da se to dogodilo oko 18 sati i da je u prostorijama trajao sastanak članova odbora stranke, ali da oni nisu bili fizički maltretirani.

Ljajić kaže da su mladići iscepali fotografije predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića, kao i Ljajića. Takođe, kako Ljajić kaže, oni su uništili stranački propagandni materijal.

On je naveo da je slučaj prijavljen policiji i da je uviđaj u toku. Ljajić je istakao da će Sandžačka demokratska partija zatražiti zaštitu od državnih organa.

Dodao je i da ga je ministar policije Dragan Jočić pozvao čim je čuo za incident pozvao i naveo svoju zabrinutost.

"Reč je o do sada najozbiljnijem napadu, o svojevrsnoj provokaciji i pokušaju da se omete i zaustavi rad stranke van Sanžaka", naveo je Ljajić, dodajući da ne može ni da pretpostavi koji je povod za taj napad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.