Uništavaju kompaniju Raje Rodića

Izvor: Glas javnosti, Beta, 31.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništavaju kompaniju Raje Rodića

BEOGRAD - Direktor informativne službe Demokratske stranke Srbije Slobodan Vuksanović optužio je vlast u Srbiji da bez konsultacije sa sindikatima i stručnim udruženjima planira usvajanje tri antievropska zakona.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta Vuksanović je precizirao da će u „tajnosti i suprotno mišljenju stručne javnosti“, biti donete izmene Zakona o informisanju, Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, i Zakon o tajnosti podataka.

- To je birokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stil kakav se nije primenjivao ni u jednopartijskom sistemu jer je tada bilo makar privida javne rasprave - kazao je Vuksanović, optuživši vlast da je zainteresovana samo za produžetak sopstvene vladavine.

Izmenama Zakona o javnom informisanju, kako je ocenio, ućutkuju se mediji i uništava „celokupna kompanija Raje Rodića, što treba da posluži kao opomena svim novinarima koji rade slobodno i profesionalno“.

Prema njegovim rečima, cilj novog zakona o obrazovanju je da se „uništi položaj prosvetnih radnika“, a Zakona o tajnosti podataka da se osigura tajnost svih aktivnosti predstavnika vlasti.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.