Unija Roma Srbije želi Džajića na listi kandidata

Izvor: Politika, 31.Mar.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija Roma Srbije želi Džajića na listi kandidata

Bivši funkcioner Crvene zvezde zahvalan na ponudi, ali je malo verovatno da će je prihvatiti, jer, pre svega, želi da dokaže svoju nevinost, saznaje „Politika”

Unija Roma Srbije saopštila je juče da je spremna da prihvati bivšeg funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića kao „jednog od glavnih kandidata za poslanika” na svojoj listi za izbore 11. maja 2008. godine.

Unija Roma je u saopštenju izrazila protest zbog tretmana Džajića, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uhapšen i pritvoren tokom istrage o navodnim finansijskim malverzacijama pri transferu fudbalera.

„Bez namere da ulazimo u pravnu stranu tog slučaja, naša stranka svesna je notorne činjenice da su, nažalost, čak zločinci i okoreli kriminalci tretirani korektnije od Dragana Džajića”, saopštila je Unija Roma Srbije i apelovala da se Džajiću omogući da se brani sa slobode. „Zbog neprocenjivih zasluga za sport u našoj zemlji i rezultata kojima je Džajić proslavio i Srbiju i bivšu Jugoslaviju širom Evrope i sveta, Unija Roma Srbije spremna je da prihvati Dragana Džajića kao jednog od glavnih kandidata za poslanika na svojoj listi za izbore 11. maja 2008. godine”, navodi se u saopštenju.

Iz Džajićevog najbližeg okruženja saznali smo da je on sa zahvalnošću primio ovu informaciju, ali da je sada jedino preokupiran time da izađe na slobodu i dokaže nevinost. Dakle, ipak je malo verovatno da će legenda Crvene zvezde prihvatiti ponudu URS-a.

Inače, ideja Unije Roma Srbije da legendu jugoslovenskog i srpskog fudbala Dragana Džajića kandiduje za poslanika na svojoj izbornoj listi za izbore 11. maja nije nemoguća i za tako nešto nema smetnji, rečeno je Tanjugu u Republičkoj izbornoj komisiji.

Za podnošenje Džajićeve kandidature za poslanika u Skupštini Srbije potrebna je njegova lična karta i uverenje o državljanstvu, a kako domaće pravosuđe nalaže da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica i ne bude osuđen ne postoje smetnje za Džajićevu kandidaturu, rečeno je Tanjugu u RIK-u.

U Komisiji su podsetili da su i ranije kandidovane osobe koje se nalaze u pritvoru, kao i za ove, majske izbore, kada je Srpska radikalna stranka po treći put predložila Vojislava Šešelja za poslanika, koji je 2003. godine otišao u Haški tribunal.

P. R. – L. D.

[objavljeno: 01/04/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.