Uloga Fife u izborima Trinidada i Tobaga 2010.

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uloga Fife u izborima Trinidada i Tobaga 2010.

Sastavio sam niz dokumenata koji pokazuju vezu između Fife, njenog finansiranja i Ujedinjenog nacionalnog kongresa, rekao je Džek Vorner

Bivši potpredsednik Fife Džek Vorner rekao je u televizijskom obraćanju da ima dokumente koji mogu da dokažu umešanost Međunarodne fudbalske federacije u parlamentarne izbore u njegovoj zemlji, Trinidad i Tobagu, 2010. godine.

"Sastavio sam niz dokumenata koji pokazuju vezu između Fife, njenog finansiranja i Ujedinjenog nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kongresa (UPC)", rekao je Vorner u plaćenom televizijskom spotu u Trinidadu.

UPC je partija koja je pobedila na izborima 2010. godine.

Rekao je da ti dokumenti pokazuju njegovo saznaje o međunarodim transakcijama u Fifi, uključujući i predsednika Sepa Blatera, kao i druge stvari koje ukazuju na umešanost sadašnje premijerke.

Vorner, bivši predsednik federacije Kariba, Severne i Centralne Amerike (CONCACAF),  jedan je od 14 čelnika i biznismena koji su prošle nedelje u SAD optuženi za prevaru i korupciju u svetskom fudbalu. Od juče je na "crvenoj listi" najtraženijih ljudi Interpola.

On je rekao da ima razloga da strahuje za svoj život.

Rekao je da su ti dokumenti među kojima su čekovi i izjave povereni raznim sigurnim osobama.

"Odlučio sam da više ne čuvam tajne za ljude koji sada pokušavaju aktivno da unište ovu zemlju, njen ugled u inostranstvu i njenu sudbinu. Nemam nameru da im dozvolim da mi oduzmu slobodu", rekao je vorner.

Na izborima 2010. Ujedinjeni nacionalni kongres (UPC), na čelu koalicije, osvojio je 59,81 odsto glasova u odnosu na partiju tadašnjeg premijera Patrika Meninga. Kamla Persad-Bisesar, koja je na čelu UPC-a, imenovana je za premijerku Trinidada i Tobaga i na tom mestu se nalazi i sada.

Vorner koji je bi izabran za poslanika UPC-a je zatim imao nekoliko ministarskih mesta pre nego što je podneo ostavku 2013. Od tada je osnovao svoju opozicionu stranku Nezavisnu liberalnu partiju.

"Nemoguće je više ići nazad", rekao je Vorner, koji je optužen da je primio deset miliona dolara mita da bi osigurao tri glasa za kandidaturu Južne Afrike za domaćina Mundijala 2010. godine.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.