Ukusi Meksika u Novom Sadu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 14:26

Ukusi Meksika u Novom Sadu (AUDIO)

U proteklih nekoliko godina zabeležen je veći broj Meksikanki, koje su se nastanile u Srbiji, prvenstveno zbog želje da upoznaju svoju srodnu dušu. Jedna od njih je Lilian Vranešević, učesnica brojnih humanitarnih akcija, koja je svojom hranom oduševila Novosađane. Nemanja Popadić.

Lilijan Vranešević, rodom iz Četrmala iz jugoistočnog Meksika, pre nekoliko godina je došla u Novi Sad u potrazi za ljubavlju. Tu je uspoznala svog supruga Nikolu i tada joj se javila želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da otvori svoj restoran. Njena baka i majka su joj prenele znanja o pripremanju hrane po tradicionalnim receptima.

"Zapravo, nije teško naučiti kako spremati meksičke specijalitete a neke začine možete pronaći i ovde u Srbiji. Imam i malu baštu u kojoj uzgajam različite biljke koje sam donela iz Meksika a trudim se da koristim i neke vaše začine kako bih pripremila jela poput onih u Meksiku " rekla je Lilijan.

Meksička kuhinja vaći za jednu od najraznovrsnijih i najzdravijih u svetu. Ona se sastoji od raznih mesa i povrća među kojima je napoznatija ljuta papričica.

Lilijan kaže da su srpska i mesička kuhinja jako slične, ukusne i začinjene.

"Prijatelji obožavaju moju kuhinju a moj suprug često kaže u šali da tokom celog dana ima restoran u kući. Smatram da bi ste napravili dobar ručak, nepohodna je ljubav koju smo preuzeli od naših majki i baka." dodaje Lilijan.

U poteklih nekoliko godina naša sagovornica je učestvovala u nekoliko humanitarnih akcija gde je pripremala svoja jela a prikupljen novac je slala Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Ona se nada da će uskoro moći da otvori restoran autentične meksičke kuhinje i na taj način predstavi Novom Sadu prave ukuse Meksika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.