Ukupno 2.605 funkcionera bogatije nego prošle godine

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupno 2.605 funkcionera bogatije nego prošle godine

U Agenciji za borbu protiv korupcije registrovali su ukupno 2.605 funkcionera koji su prijavili da im se imovina u odnosu na prošlu godinu uvećala više od godišnje prosečne plate u Srbiji, rečeno je "Blicu" danas u Agenciji.

Ovo je najverovatnije konačan broj funkcionera budući da je rok za prijavu istekao prošlog ponedeljka, 31. januara i da su sve prijave koje su slate poštom stigle nakon sedam dana. Reč je o političarima koji su bili dužni da uvećanje imovine iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 400.000 dinara, odnosno 3.800 evra prijave Agenciji.

O kojim političarima je reč i koliko su uvećali imovinu, da li su kupili nove automobile ili nekretnine, znaće se kada Agencija nove podatke, uporedo sa starim podacima, da bi promena bila uočljiva, ubaci na svoj sajt. Aleksandra Kostić, portparolka Agencije rekla je za "Blic" da će svi novi podaci biti na sajtu agencije najkasnije za dva meseca.

Agencija ima registrovanih 15.673 funkcionera, a na sajtu je objavljeno 3.250 imovinskih karti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.