Ukrajina produžila embargo na ruske proizvode do kraja 2017. godine

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina produžila embargo na ruske proizvode do kraja 2017. godine

Kijev je produžio embargo na uvoz jednog broja ruskih proizvoda do 31. decembra 2017. godine.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Ukrajine Stepan Kubiv saopštio je da je nacrt zakona napravljen tako da se osigura nacionalna bezbednost Ukrajine i da se odgovori na trgovinska ograničenja koje je uvela Rusija. Između ostalog, on je pomenuo ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina o produženju embarga na ukrajinske proizvode.

Kubiv je naveo da je prema pokazateljima trgovina između Rusije i Ukrajine od januara do aprila opala za 42 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Vladimir Putin je 29. juna produžio embargo prema zemljama koje su ranije uvele sankcije Moskvi. Ruska ograničenja će važiti do kraja 2017. godine.

Zabranu na isporuke ukrajinske robe Moskva je uvela 1. januara 2016. godine. Odmah nakon toga, Kijev je usvojio kontramere.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.