Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuli kulturni centar

Tutin -- Odbornička većina na sednici Skupštine opštine Tutin ukinula kulturni centar.

Odbornici su doneli odluku o ukidanju Kulturnog centra Mladost i premeštaju devet radnika te ustanove tutinskom Informativnom centru.

Odbornik Liste za Sandžak Muhedin Zilkić kaže da je pomenut potez bio neminovan jer taj kulturni centar nije bio rentabilan i godinama nije doneo prihod.

Na to su burno reagovali opozicioni odbornici, a nezavisni odbornik Nazim Halilović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da iza odluke o ukidanju kulturnog centra stoji želja odborničke većine da dobije još nekoliko lokala u centru grada. Odbornik Tajip Đondić je, protestujući protiv odluke o ukidanju kulturnog centra, rekao da je ta odluka sramotna jer je to jedina institucija u gradu u kojoj su se odvijale ikakve kulturne manifestacije.

Pre dve godine opštinske vlasti u Tutinu ukinule su i lokalni muzej, takođe uz obrazloženje da nije rentabilan.

U Tutinu već 10 godina ne radi bioskop.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.