Ujedinili se LDP i GSS

Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinili se LDP i GSS

U istoriju

Beograd -- Skupštine Građanskog saveza Srbije i Liberalno-demokratske partije trebalo bi danas da usvoje odluku o ujedinjenju te dve stranke.

Funkcioner GSS-a Zoran Ostojić je rekao da su predsedništvo i glavni odbor te stranke već podržali predlog o ujedinjenju sa LDP, ali da bi odluku o tome, prema proceduri, trebalo da usvoji i stranačka skupština.

Na današnjoj zajednićkoj skupštini u beogradskom centru "Sava", na kojoj je LDP-u pristupio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << GSS, za predsednika LDP-a izabran je ponovo dosadašnji lider te stranke Čedomir Jovanović, a za potpredsednike dosadašnji predsednik GSS Nataša Mićić i funkcioneri LDP-a Nebojša Ranđelović i Nenad Milić.

Za predsednika poltićkog saveta LDP izabrana je funkcionerka GSS Vesna Pešić, dok će ćlanovi predsedništva stranke, kako je rečeno Tanjugu u LDP, biti izabrani na narednoj skupštini stranke.

GSS je kao partija registrovan 1992. godine i od poćetka krize na teritoriji bivše Jugoslavije imao je antiratnu i antinacionalistićku opredeljenost, a njegov prvi predsednik bila je Vesna Pešić.

LDP je nastala iz Liberalno-demokratske frakcije koju je u okviru Demokratske stranke osnovao Čedomir Jovanović.

Na Osnivačkoj skupštini stranke, održanoj 5. novembra 2005. godine, on je izabran za predsednika LDP.

Na parlamentarnim izborima 21. januara 2007. godine LDP je sa koalicionim partnerima, među kojima je bio i GSS, osvojila 5,3 odsto glasova, odnosno 15 mandata.

O ovoj temi možete čitati i u Pregledu štampe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.