Uhapšeni službenici u Ministarstvu trgovine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni službenici u Ministarstvu trgovine Srbije

BEOGRADU - Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala zatražilo je danas istragu i određivanje pritvora osmorici osumnjičenih za zloupotrebe u Ministarstvu trgovine Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, istraga je zatražena protiv Dragana Kokunešoskog, Radivoja Pirgića, Miloša Simića, Ljubomira Jovanovića, Nikole Kneževića, Save Cvetojevića, Branivoja Lazovića i Nebojše Antunovića.

Oni se terete za primanje mita, zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službenog položaja, protivzakonito posredovanje, davanje mita, a uhapšeni su u utorak.

Zahtevali i primali mito

Osumnjičeni se terete da su kao službena lica u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga, krajem 2006. i početkom 2007. godine zahtevali i primali mito kako bi pojedincima koji su konkurisali za dobijanje kredita iz Nacionalnog investicionog programa dodelili kredite, iako za to nisu ispunjavali uslove.

Pored osoba iz Ministarstva trgovine, turizma i usluga zahtev za sprovođenje istrage podnet je i protiv osoba koje su davale mito.

Reč je o kreditima od oko 250.000 evra po jednom korisniku, a visina primljenih poklona, odnosno mita, po predmetu bila je oko 15.000 evra.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su u utorak osam ljudi zbog zloupotrebe službenog položaja, davanja i primanja mita i drugih dela kojima su oštetili budžet Srbije za 25 miliona dinara.

Uhapšeni

U saopštenju policije se navodi da su uhapšeni savetnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Dragan Kokunešoski, bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga Radivoje Pirgić, načelnik Odeljenja za razvoj turizma u Ministarstvu ekonomije Ljubomir Jovanović i bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine Miloš Simić.

Takođe su uhapšeni direktor preduzeća "Europen" iz Beograda Branivoje Lazović, Savo Cvetojević iz Ljubovije, direktor zemljoradničke zadruge "Agro eko Etno selo" Nikola Knežević i direktor preduzeća "Bg 23" Nebojša Antunović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.