Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Srbi zbog drženja oružja

Kosovo Polje -- Pripadnici švedskog kontingenta Kfora uhapsili su dvojicu Srba tokom akcije potrage za ilegalnim naoružanjem u selu Ugljare.

Prema njihovim tvrdnjama, uhapšeni su Slaviša Jovanović iz Ugljara i Dragiša Mijatović iz Kosova Polja, kod kojih je, kako se nezvanično saznaje, pronadjena manja količina naoružanja.

Švedski vojnici započeli su pretragu nekoliko kuća u selu Ugljare juče izjutra oko 4.00, a danas zaustavljaju i pretresaju sva putnička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i druga vozila koja ulaze i izlaze iz sela.

Kako su agenciji Beta preneli srspki izvori, Jovanović i Mijatović su odvedeni iz sela, i odredjen im je pritvor u trajanju od 72 sata.

Rodbina uhapšenih tvrdi da im nije saopšteno gde su Jovanović i Mijatović, kao i da su im vojnici zabranili da svrate da u kuće koje

su pretresane, tako da su noć proveli kod suseda i rodjaka u selu.

Akcija švedskih vojnika uznemirila je Srbe u tom selu, koji navode da ih podseća na sličnu akciju koja je sprovedena uoči Božića u selu Babin Most, gde su nekoliko dana pretresane srpske kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.