Izvor: B92, 19.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapsen brat Ramusa Hajradinaja

Pristina -- Kako Radio B 92 saznaje, predsednik Alijanse za buducnost Kosova Ramus Hajradinaj posredovao je u predaji svoga brata Dauta UNMIK policiji u sredu. Daut Hajradinaj, inace general-major Kosovskog zastitonog korpusa, nalazi se na crnoj listi americke administracije, javlja iz Pristine nas dopisnik Fatmir Seholi.

Rano jutros, predsednik Alijanse za buducnost Kosova Ramus Hajradinaj licno je posredovao u dobrovoljnoj predaji svoga brata Daut Harjadinaja, koji je od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN policije osumnjicen kao i cetvorica juce uhapsenih pripadnika Kosovskog zastitnog korpusa za ubistva i kidnapovanja Albanaca juna 1999. godine, kojima se gubi svaki trag. Portparol UNMIK-a Suzan Manuel je za Radio B92 izjavila da se operacija policije UN-a u hapsenju osumnjicenih za ubistva i kidnapovanja Albanaca od 1999. godine nastavlja, te da se danas i peti osumniceni predao policiji dobrovoljno, te da se radi istrage nece objavljivati imena. Manuel je potencirala da se radi o petorici bivsih pripadnika OVK, koji su uhapseni na osnovu tuzbe medjunarodnog tuzioca. Upitana da li policija UNMIK-a ima nagovestaje da ce povodom jucerasnjeg i danasnjeg hapsenja slediti protesti gradjana Kosova, portparol UNMIK-a, Manuel je rekla da nema takvih informacija i dodala da admnistracija UNMIK-a ne prihvata saopstenje Glavne komande KZK da je operacija UN policije identicna sa akcijama bivse srpske policije na Kosovu. Na kraju Manuel je rekla da povodom predaje Dauta Hajradinaja veceras ce biti odrzana konferencija za novinare na kojoj ce biti saopsteni detalji o ovom slucaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.