Uhapšen Goran Davidović

Izvor: B92, Tanjug, 18.Apr.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Goran Davidović

Beograd, Trst -- U Trstu je uhapšen Goran Davidović Firer, vođa organizacije Nacionalni stroj , potvrdila je za B92 ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Davidović je uhapšen na osnovu zahteva za ekstradiciju koji su uputile vlasti u Srbiji. Kako je saopštila italijanska policija, vođu Nacionalnog struaj uhapsili su pripadnici posebnog odseka policije, zaduženog za suzbijanje pretnji demokratskom poretku.

Tokom pretresa stana u Trstu, u kojem je Davidović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živeo, prema policijskom saopštenju, zaplenjen, kako se navodi, veoma interesantan materijal, nekoliko zastava, stotinak majica sa natpisima i simbolima ekstremne desnice, laptop, kao i nekoliko CD-a i flopija koji su sada predmet istrage.

Italijansko Ministarstvo pravde, prema zakonu ima 60 dana da odluči da li je opravdan zahtev Srbije za izručenje.

Dačić potvrdio hapšenje

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da je u Trstu uhapšen vođa organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović. Davidovića je privela italijanska kriminalsitička policija i odredila mu zadržavanje od 48 sati.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović kaže za B92 da očekuje da će Davidović uskoro biti u Srbiji.

"Ministarstvo pravde je nezvanično obavešteno da je Davidović uhapšen u Italiji, kao što smo objavili u toku prošle nedelje, uputili smo zahtev za ekstradiciju, očekujemo da nadležni italijanski organi dalje postupaju i da u dogledno vreme Davidović bude isporučen Srbiji", kaže Malovićeva.

Davidović je, podsećamo, osuđen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, zbog verbalnog i fizičkog napada na učesnike antifašističke tribine u Novom Sadu krajem 2005. godine.

Opštinski sud u Novom Sadu izdao je 24. marta poternicu za Davidovićem, pošto se osuđenik

nije javio na odsluženje kazne u Kazneno-popravni zavod Sombor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanska policija uhapsila Gorana Davidovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2009

TRST - Policija u Trstu uhapsila je danas Gorana Davidovića (34), vođu organizacije Nacionalni stroj na osnovu zahteva za ekstradiciju koji su uputile vlasti u Srbiji, javila je italijanska novinska agencija Ansa...Policija je, prilikom pretresa, u stanu u kojem je Davidović boravio u Trstu zaplenila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Goran Davidović uhapšen u Italiji

Izvor: Mondo, 18.Apr.2009

Policija u Trstu uhapsila je danas Gorana Davidovića , vođu organizacije Nacionalni stroj na osnovu zahteva za ekstradiciju koji su uputile vlasti u Srbiji. Davidović je osuđen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nastavak na Mondo...

Uhapšen Goran Davidović

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2009, 09:43

Policija u Trstu uhapsila je u subotu Gorana Davidovića (34), zvanog "Firer", vođu neoancističke organizacije Nacionalni stroj. Davidović je uhapšen na osnovu zahteva za izručenje koji su uputile vlasti u Srbiji, a prilikom pretresa njegovog stana u Trstu zaplenjeno je nekoliko zastava, stotinak...

Nastavak na Radio 021...

Italijanska policija uhapsila Gorana Davidovića

Izvor: 24sata, 19.Apr.2009

Policija je, prilikom pretresa, u stanu u kojem je Davidović boravio u Trstu zaplenila više predmeta i veću količinu materijala. Hapšenje je izvršeno na osnovu zahteva za izručenje Davidovića, a posle serije provera i istražnih radnji policije i kancelarije za imigrante u Trstu, prenela je agencija...

Nastavak na 24sata...

Davidović uhapšen u Trstu

Izvor: Blic, 20.Apr.2009, 09:37

TRST, BEOGRAD - Goran Davidović (34), zvani Firer, vođa organizacije „Nacionalni stroj”, uhapšen je u subotu u Trstu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisao opštinski sud u Novom Sadu.....Davidoviću je određeno zadržavanje od 48 sati, a ministarka pravde Srbije Snežana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.